Diane Warren – Present Love Song – Theoyeucau

Diane Warren – Present Love Song

Diane Warren là một nữ nhạc sĩ mát tay, hay đúng hơn, là hit-maker, người chuyên tạo nên những bài hit đình đám. Trong lịch sử xếp hạng của Billboard, chưa có một nhạc sĩ sáng tác nào mà có đến 7 bài hát đứng đầu bảng xếp hạng. Đó còn chưa kể những bài trong Top 10, 100 thì nhiều vô kể.

Những nghệ sĩ thu âm ca khúc của Warren cũng vô kể, từ Roberta Flack, Eric Clapton cho đến Elton John, Barbra Streisand… Từ cựu binh như Aerosmith, Tina Turner, Roy Orbison hay Gloria Estefan cho đến cả đương thời như Christina Aguilera, Carrie Underwood, Mariah Carey, Faith Hill… Những ca khúc ăn khách của Warren đem lại lợi nhuận khổng lồ. Chỉ tính riêng bài I Don’t Want To Miss A Thing của nhóm Aerosmith đã đem về cho riêng Warren hàng chục triệu USD tiền bản quyền.

Toni Braxton và single Un-Break My Heart

Nhưng chưa có một bài hát nào đem lại thành công tột đỉnh cho Warren như Un-Break My Heart.

Được sáng tác vào năm 1995, Un-Break My Heart là một bản nhạc tình khá buồn bã, nhiều thở than, mang tâm sự của một người đàn bà cầu mong người tình cũ quay lại.
Warren sáng tác bài này với điểm tựa là từ cái tên bài hát. “Đừng làm tan vỡ trái tim em”, câu cảm thán dạng này đã thấy nhiều lần, năm 1976 ca sĩ Elton John từng có bài hit nhan đề Don’t Go Breaking My Heart và hằng hà những ca sĩ tên tuổi khác cũng có những bài hát có nội dung tương tự “nhưng chưa ai dùng Un-Break My Heart cả, tôi nghĩ về nó từ rất lâu, thấy rất thú vị và một ngày đẹp trời năm 1995, tôi quyết định sáng tác dựa trên tứ này”, Warren nhớ lại.

Được sáng tác trên cây piano trong phòng làm việc của Warren ở Los Angels, Un-break My Heart có giai điệu như một bài hát buồn theo phong cách Tây Ban Nha và nó được bắt đầu trước từ đoạn điệp khúc “Đừng làm tim em tan vỡ, hãy nói rằng anh sẽ lại yêu em”… Bốn ngày liên tiếp Warren vùi đầu sáng tác, xong phần điệp khúc Warren mới làm phần mở đầu và sau đó đặt lời. Xung quanh cô, cảm giác cô quạnh, mối tình kéo dài 6 năm đã tan vỡ từ 2 năm trước đó, giờ Warren chỉ còn có mỗi chú mèo con làm bạn.
Cuộc sống của Warren cũng buồn bã và cô quạnh. Dù được xem là một quyền lực đáng gờm nhưng Warren lại sống khá khép kín. Và đó cũng là lý do vì sao cô thích chọn bạn mà chơi, thích chọn người để hợp tác sau khi đã quan sát và tiếp xúc sâu với họ.

Và vì thế, người đầu tiên mà Warren nghĩ đến sẽ giao bài để hát sau khi sáng tác xong, là Celine Dion.

Không thể là diva

Celine Dion lúc đó đã là một diva. Cùng lúc với cô còn có thêm Whitney Houston và Mariah Carey. Còn Toni Braxton? Theo như cách thể hiện của ông trùm Clive Davis, người rất mát tay với những diva, thì Toni đang trên bệ phóng.

Nhưng Toni là một “tiểu diva” nhõng nhẽo. Đó là một giọng hát tài năng. Ngay album đầu tay cùng tên phát hành vào năm 1993, Toni Braxton đã được xem là mỏ vàng mới của âm nhạc Mỹ. Album bán vèo 10 triệu bản và đem về cho Braxton 3 giải Grammy. Khởi đầu như vậy nên Toni Braxton tin rằng, cô sẽ là một diva mới.
Vì thế, sau này, hầu như những câu chuyện về Un-Break My Heart đều nói rằng, bài hát này đầu tiên là được “dâng” cho Toni Braxton và cô õng ẹo không chịu hát vì bài hát buồn quá và bản thân cô hoàn toàn không thích những ca khúc đẫm lệ nỉ non.

Kỳ thực không phải thế. Cùng thời điểm vào năm 1995, Warren gửi 2 sáng tác cho cả Celine Dion và Toni Braxton. Phần Celine chính là Un-Break My Heart còn Toni Braxton là bài Because You Loved Me. Cá nhân Toni Braxton rất thích Because You Loved Me nhưng nhà sản xuất của cô lại cho rằng bài hát này không phù hợp với tinh thần của album thứ hai sắp phát hành.
Và thế là một cuộc trao đổi ngầm đã diễn ra, Celine Dion hát Because You Loved Me còn Toni hát bài còn lại. Sức ép ngay lập tức tăng dần khi tháng 2/1996, ca khúc Because You Loved Me của Celone Dion leo lên quán quân Billboard và đứng đó suốt 6 tuần lễ. Gánh nặng “danh hiệu diva” càng làm Toni Braxton cảm thấy khó thở khi nghĩ rằng bài đó đáng ra là của mình.
Sự khó ở của Toni Braxton làm rất nhiều người bực bội vì đứng đằng sau lưng cô là cả một ê-kíp kinh hoàng, từ ông trùm Clive Davis đến những nhà sản xuất hàng đầu như BabyFace hay L.A.Reid. Vậy mà Toni vẫn không biết điều, cái gì cũng phải có giai đoạn trong khi Toni thì vẫn cứ muốn đốt cháy để lên ngay hàng đầu.

Ông trùm Clive Davis dù cũng khá phật ý nhưng lại là một sói già trong ngành công nghiệp ghi âm. Ông vẫn vỗ về, an ủi, thuyết phục Toni Braxton rằng đỉnh vinh quang đang chờ đón cô ở phía trước, với Un-Break My Heart.

Rút cuộc thì Toni cũng vào phòng thu và để lại bên ngoài tất cả những kênh kiệu và nhõng nhẽo. Một tuyệt phẩm ra đời vào tháng 12/1996 và đứng 11 tuần liền ở vị trí nhất bảng Billboard, bán 20 triệu bản trên toàn thế giới. Chưa kể Grammy tới tấp và một loạt các danh hiệu quán quân tại nhiều quốc gia khác.
Un-Break My Heart trở thành bài hát của thập niên và đưa Toni Braxton lên đỉnh cao sự nghiệp. Nhưng ở đỉnh cao ấy, nhìn xuống, Toni Braxton nghĩ rằng, chỉ cần một mình cô là đủ, chẳng cần bất cứ một ai khác nữa.

Và bắt đầu từ đây, đường đến danh hiệu diva của Toni Braxton sụp đổ.

Thành công với Un-Break My Heart mở ra cho Toni Braxton một con đường, là con đường đến… tòa án. Tất cả cũng chỉ bởi tiền. Toni cho rằng mình không được trả tương xứng. Cần nhớ rằng, tác giả sáng tác ra bài hát này, Diane Warren, chỉ trong vòng 18 tháng đã được trả 1,2 triệu USD tiền bản quyền chỉ tính riêng trong nước Mỹ, chưa kể tiền phát trên đài phát thanh và truyền hình cũng đã thêm 700 nghìn USD. Con số thu thêm bên ngoài nước Mỹ cũng tròm trèm 3 triệu USD…

Toni Braxton cho rằng mình không được nhận tương xứng như vậy và số tiền bị Hãng đĩa LaFace tư lợi. Thế là Toni phá hợp đồng với hãng đĩa và kết quả họ lôi nhau ra tòa. Suốt thời gian dài kiện tụng, Toni Braxton không còn ai chống lưng để phát triển sự nghiệp âm nhạc và mỉa mai thay, chuyện kiện tụng cũng đã khiến cô phá sản. Toni Braxton phải xin phá sản theo chương 7 của Luật Phá sản Mỹ, có nghĩa là phải bán cả căn nhà đang ở và thậm chí những danh hiệu Grammy cũng phải cho lên đường.

Và đó là lý do vì sao, một giọng ca rất nhiều tiềm năng như Toni Braxton đã không thể lên hàng diva. Những nhà sản xuất danh tiếng không muốn làm việc cùng Toni Braxton nữa, cô không có bài hát ăn khách, mất đi một quãng thời gian dài để lo chuyện kiện tụng và cánh cửa ngôi đền diva thì mãi mãi khép lại với Toni Braxton.

Năm 2010 một lần nữa Toni Braxton lại nộp đơn xin phá sản vì nợ nần đến… 50 triệu USD. Phần lớn là vì xù show và ăn chơi nhảy múa mút mùa.

Rất nhiều người tiếc cho con đường âm nhạc của Toni Braxton vì lẽ ra, với Un-Break My Heart cô đã có thể làm được nhiều hơn thế, sau đó. Nhưng cá tính con người cộng thêm thiếu đi những tư vấn kịp thời đã đưa Toni ngày càng xuống dốc. Năm 2014, Toni Braxton ra mắt quyển tự truyện lấy tên là Un-Break My Heart, trong đó cô kể lại quãng thời niên thiếu gian khó và những sa lầy trên đỉnh vinh quang sự nghiệp. Tự truyện bán rất chạy và “hot” đến nỗi sắp tới đây nó sẽ được chuyển thể thành phim truyền hình.

Tags:

1.I Don't Want To Miss A Thing - Aerosmith

I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
While you're far away dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Every moment spent with you is a moment I treasure

Don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I don't want to miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I don't want to miss a thing

Lying close to you feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes
And thank God we're together
I just want to stay with you in this moment forever
Forever and ever

Don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I don't want to miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I don't want to miss a thing

I don't want to miss one smile
I don't want to miss one kiss
I just want to be with you
Right here with you, just like this
I just want to hold you close
Feel your heart so close to mine
And just stay here in this moment
For all the rest of time

Don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I don't want to miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I don't want to miss a thing

Don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
I don't want to miss a thing

2.Need To Be Next To You - Six Pence None The Richter

Been running from these feelings for so long
Telling my heart I didn't mean it
Pretending I was better off alone
But I know that it's just a lie
So afraid to take a chance again
So afraid of what I feel inside

But I need to be next to you
(Need to be next to you)
oh I oh I
I need to share every breath with you
(Share every breath with you)
oh I oh I
I need to know I can see you smile each morning
Look into your eyes each night
For the rest of my life
Here with you near with you oh I
I need to be next to you
Need to be next to you

Right here with you is right where I belong
I lose my mind if I can't see you
Without you there's nothing in this life
That would make life worth living for
I can't bear the thought of you not there
I can't fight what I feel anymore

Cause I need to be next to you
(Need to be next to you)
oh I oh I
I need to share every breath with you
(Share every breath with you)
oh I oh I
I need to know I can see you smile each morning
Look into your eyes each night
For the rest of my life
Here with you near with you oh I
I need to be next to you

I need to have you right next to mine
For all time
Hold you for all my life

I need to be next to you
I need to be next to you
Oh I Oh I
Need to be, need to be next to you
Share every breath with you
I need to feel you in my arms babe
In my arms babe
I need to be next to you

3.Solitaire - Laura Branigan

(Martine Clemenceau, Diane Warren)

I still remember how much I used to need you
Tried so hard to please you but you didn't need me
You knew I loved you knew I always would be there
You just did what you wanted you didn't care

All the cards were held by you
There was nothin' I could do
All those nights I sat alone starin' at the telephone
Wonderin' were you ever comin' home
Solitaire, it got so lonely
Solitaire, no one to hold me
Where were you when I played solitaire?

It took some time but I stopped thinkin' about you
Started livin' without you now look who's back here
You've had a change of heart, well, mine just couldn't wait, no no
You found out you loved me just a little too late

Once the cards were held by you
Now there's nothin' you can do

All those nights you sit alone starin' at the telephone
Wonderin' if I'm ever comin' home

Solitaire, see what it's like now
Solitaire, to cry all night now
Solitaire, see how it feels to play
Solitaire, it gets so lonely
Solitaire, you wanna hold me
Don't wait up, 'cos babe, I won't be there
Solitaire, solitaire, solitaire

Solitaire, see what it's like now
Solitaire, to cry all night now
Solitaire, see how it feels to play
Solitaire, it gets so lonely
Solitaire, you wanna hold me
Don't wait up, 'cos babe, I won't be there
Solitaire

4.Because You Loved Me - Celine Dion

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you


You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me


I'm everything I am
Because you loved me

5.Can't Take That Away - Mariah Carey

Mmmmh
Whoaaa
They can say,
Anything they want to say,
Try to bring me down,
But I will not allow anyone
To succeed hanging
Clouds over me,
And they can try
How to make me feel that I,
Don't matter at all,
But I refuse to falter in
What I believe or
Loose faith in my dreams

'Cause there's,
There's a light in me,
That shines brightly,
They can try,
But they can't take
That away from me
From me

No no nooo

Oh they,
They can do
Anything they want to you,
If you let them in,
But they won't ever win,
If you cling to you pride
and just push them aside,
See I,
I have learned,
There's an inner peace I own,
Something in my soul that
They can not possess
So I won't be afraid and
The darkness will fade


'Cause there's,
There's light in me me,
That shines brightly, yes
They can try,
But they can't take
Hhat away from me

No oh oh,
They can't take this
Precious love I'll always
Have inside me,
Certainly the Lord will
Guide me where I need to go

Woah, woah
They can say
Anything they want to say,
Try to bring me down,
But I won't face the ground,
I will rise steadily sailing
Out of their reach,
Although they do try,
How to make me feel that I,
Don't matter at all,
But I refuse to fall,
Tell me what I believe or
Loose faith in my dreams,
'Cause there's a light in me,
That shines brightly yes

They can try but they can't
Take that away from
Me
From me
No no no
Me

6.Blue Eyes Blue - Eric Clapton

I thought that you'd be loving me.
I thought you were the one who'd stay forever.
But now forever's come and gone
And I'm still here alone.

'Cause you were only playing,
You were only playing with my heart.
I was never waiting,
I was never waiting for the tears to start.

It was you who put the clouds around me.
It was you who made the tears fall down.
It was you who broke my heart in pieces.
It was you, it was you who made my blue eyes blue.
Oh, I never should have trusted you.

I thought that I'd be all you need.
In your eyes I thought I saw my heaven.

And now my heaven's gone away
And I'm out in the cold.

'Cause you had me believing,
You had me believing in a lie.
Guess I couldn't see it,
I guess I couldn't see it till I saw goodbye.

Chorus

'Cause you were only playing,
You were only playing with my heart.
I was never waiting,
I was never waiting for the tears to start.

It was you who put the clouds around me.
It was you.

Chorus

Oh, I never should have trusted you.
Oh, I never should have trusted you.
Oh, I never should have trusted you.

7.How Do I Live - Trisha Yearwood

Get through one night without you
If I had to live without you
What kind of life would that be?
Oh I need you in my arms
Need you to hold
Your my world my heart my soul
If you ever leave
Baby you'd take away everything good in my Life.

And tell me now
How do I live without you
I want to know
How do I breathe without you
If you ever go
How do I ever, ever survive?
How do I
How do I
O how do I live?.

Without you
There'd be no sun in my sky
There would be no love in my life
There would be no world left for me
And I
Baby I don't know what I would do
I would be lost if I lost you
If you ever leave
Baby you would take away everything real in My life

And tell me now
How do I live without you
I want to know
How do I breathe without you
If you ever go
How do I ever ever survive?
How do I
How do I
O how do I live?...

Please tell me baby..

How do I go on?
If you ever leave
Well baby you would take away everything
Need you with me
Baby don't you know your everything good in My life

And tell me now
How do I live without you
I want to know
How do I breathe without you
If you ever go
How do I ever, ever survive?
How do I
How do I
O how do I live

How do I live without you
How do I live without you baby.......
How do I live....

8.Can't Fight The Moonlight - Leanne Rimes

Under a lover's sky, gonna be with you
and no one's gonna be around.
If you think that you won't fall
Well just wait and see 'til the sun goes down.
All I need is starlight, starbright
It's a magical feeling so right
It'll steal your heart tonight

CHORUS:

you can try to resist
try to hide from my kiss
but you know, but you know
that you can't fight the moonlight
Deep in the dark, you'll surrender your heart
don't you know, don't you know
that you can't fight the moonlight
no... you can't fight it
It's gonna get to your heart

There's no escaping love
once the gentle breeze (gentle breeze)
weaves its spell upon your heart
No matter what you think
It won't be too long 'til you're in my arms
All I need is starlight, starbright
We'll be lost in the rhythm so right
it will steal your heart tonight

REPEAT CHORUS

no... you can't fight it
no matter what you do
the night is gonna get you good

All I need is starlight, starbright
There's a magical feeling so right
It wil steal your heart tonight

REPEAT CHORUS 2X

9.Have You Ever - Brandy

[Chorus]
Have you ever loved somebody so much
It makes you cry
Have you ever needed something so bad
You can't sleep at night
Have you ever tried to find the words
But they don't come out right
Have you ever, have you ever

Have you ever been in love
Been in love so bad
You'd do anything to make them understand
Have you ever had someone steal your heart away
You'd give anything to make them feel the same
Have you ever searched for words to get you in their heart
But you don't know what to say
And you don't know where to start
[Chorus]

Have you ever found the one
You've dreamed of all of your life
You'd do just about anything to look into their eyes
Have you finally found the one you've given your heart to
Only to find that one won't give their heart to you
Have you ever closed your eyes and
Dreamed that they were there
And all you can do is wait for the day when they will care
[Chorus]

What do I gotta do to get you in my arms baby
What do I gotta say to get to your heart
To make you understand how I need you next to me
Gotta get you into my world
'Cuz baby I can't sleep
[Chorus]

10.Por Siempre - Christina Aguilera

Cuando este por caer,
yo se que tu amor me volvera a socorrer
vencere el temor
mientras sepa que tu sientes
dentro lo mismo que yo
en el dolor y el bien tu me supiste amar
y lo que soy es por t sin dudar

Eres mi proteccin
mi sosten frente a todo, mi mejor accin
por siempre t
mi poder, mi valor atravez de lo peor
mi luz, mi cielo azul
mi gran amor an por siempre t.

No hay ningn amanecer
y no me despiertes sin saber que te sone
soy por t muy feliz
en mi alma para siempre
hay un sitio para t
no importa a donde este tu amor me encontrar
iluminando mi ser mi oscuridad

Eres mi (eres mi) proteccin (proteccin)
mi sostn frente a todo, mi mejor accin (frente a todo mi mejor)
por siempre t (por siempre t)
mi poder (mi poder) mi valor atravez de lo peor (atravez de lo peor)
mi gran amor an por siempre t.

Mi guardian ser un refugio de tu querer
la fe que me har creer
que vale mi vida
un hogar al cual por siempre volver
Te amo an (te amo an)
por siempre tu
solo tu

Eres mi proteccin
mi sostn frente a todo, mi mejor accin
por siempre t
mi poder mi valor atravez de lo peor
mi luz mi cielo azul
mi gran amor an
por siempre t.

11.I Learned From The Best - Whitney Houston

Did you really think that
I would really take you back
Let you back in my heart one more time
Ohh. No. No.
Did you think that I'd still care
That there'd be more feeling there
Did you think you could walk back in my life.
So you found you miss the love you threw away.
Baby but you found it out too late. Too Late.

[Chorus:]
And so now you know the way it feels to cry
The way that I cried when you broke my world in two.
Baby I learned the way to break a heart
I learned from the best.
I learned from you.
Oh baby now.
I learned from you
I remember cold nights
Tears I though would never dry
How you shattered my world
With your goodbye.Your goodbye baby
Would've sold my soul then.
Just to have you back again
Now you're the last thing on my mind.
Now you say your sorry and
You've changed your ways
Sorry but you changed you ways too late.

[Chorus]

So when all you've got are sleepless nights
When those tears are clouding up your eyes
Just remember it was you who said goodbye
Who said goodbye.

[Instrumental break]

[Chorus]

12.Just To Hear You Say That You Love Me - Faith Hill & Tim McGraw

If I could win your heart
If you'd let me in your heart
I'd be so happy, baby
Just for these arms to be
Holding you close to me
There's nothing in this world I won't try
No limit to what I'd do to make you mine, 'cause

I'd climb right up to the sky
I'd take down the stars
Just to be in your arms, baby
I'd go and capture the moon
That's what I would do
Just to hear you say that you love me
Just to hear you say that you love me

If I could taste your kiss
There'd be no sweeter gift
Heaven could offer baby
Oh, baby
I want to be the one
I want to be the one
Living to give you love
I'd walk across this world just to be
Close to you 'cause I want you close to me, yeah

I'd climb right up to the sky
I'd take down the stars
Just to be in your arms, baby
I'd go and capture the moon
That's what I would do
Just to hear you say that you love me
Just to hear you say that you love me

For the rest of your life
For the rest of your life
Love me for the rest of all time
Oh baby, baby
Just say the word
And I'll give you my world
There's nothing I won't do
Baby, just to be with you

I'd climb right up to the sky
I'd take down the stars
Just to be in your arms, baby
I'd go and capture the moon
That's what I would do
Just to hear you say that you love me
Just to hear you say that you love me
Just to hear you say that you love me, baby
Just to hear you say that you love me
Oh, I need to hear you say that you love me, baby
Just to hear you say that you love me
Just say you love me
Just say you need me

Just to hear you say that you love me

13.There You'll Be - Faith Hill

When I think back
On these times
And the dreams
We left behind
I'll be glad 'cause
I was blessed to get
To have you in my life
When I look back
On these days
I'll look and see your face
You were right there for me

[Chorus:]
In my dreams
I'll always see you soar
Above the sky
In my heart
There will always be a place
For you for all my life
I'll keep a part
Of you with me
And everywhere I am
There you'll be

Well you showed me
How it feels
To feel the sky
Within my reach
And I always
Will remember all
The strength you
Gave to me
Your love made me
Make it through
Oh, I owe so much to you
You were right there for me

[Repeat chorus]

'Cause I always saw in you
My light, my strength
And I want to thank you
Now for all the ways
You were right there for me
You were right there for me
For always

[Repeat chorus]
0 Comments

Leave a reply

Thư điện tử của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

*

www.theoyeucau.com © 2003-2021. Được phát triển bới MrHói dựa trên nền tảng Wordpress. Hiển thị tốt nhất trên trình duyệt Google Chrome

Gửi yêu cầu

Hãy gửi thông điệp yêu thương của bạn tới Cầu Vồng ngay hôm nay.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?